Historie F.J. van Pelt

Vanuit de St.Anthoniuspoort in de oude vestingsmuur van Nijmegen, heeft
F.J. van Pelt vanaf 1785 haar activiteiten ontplooid
. Eerst als apotheker en later als groothandel in machinekamerbenodigdheden. In 1930 is onder de naam Hoek’s een oxigeniumdepot gestart. We leverden gemiddeld zo’n 10 cilinders zuurstof per week. Het toeval wil dat ook het toekomstige zusterbedrijf, H. Post Technical Supplies, destijds dichtbij aan de Waalkade gevestigd was.

In 1977 is het bedrijf verhuisd naar het industrieterrein aan de HogelandsewegDe nogal fors gestegen aantallen cilinders technische gassen werden in de wijde omtrek bezorgd. Tevens is F.J. van Pelt BV uitgegroeid tot een leverancier van lasgereedschappen, propaangas, propaangereedschap, PBM’s en andere producten die te maken hebben met gassen, lassen en veiligheid.

Vanaf november 2007 zijn Post Technical Supplies en F.J. van Pelt zusterbedrijven. Beiden zijn we gehuisvest aan Hogelandseweg 25; Post Technical Supplies in een vernieuwd pand en F.J. van Pelt in een geheel nieuw pand. Door deze samenvoeging kunt u op één adres terecht voor technische gassen, propaan, propaanvullingen, lasapparatuur, gereedschappen, PBM’s, toevoegmaterialen, technische materialen, keuringen van hijs- en hefmaterieel en een  zeilmakerij. Wij mogen de universiteit, technische scholen, overheidsbedrijven en de staalindustrie tot onze klantenkring noemen.

U bent van harte welkom in ons bedrijf 

Historie Van Pelt Hoeks

Historie Van Pelt Nijmegen